Değerli Meslektaşlarımız

Kemik ve Eklem Cerrahisi Derneği olarak her senenin başında o yıl içinde yapacağımız aktiviteleri planlayıp sizlerle paylaşıyoruz. 2020 senesi içinde Çanakkale, Van, Afyonkarahisar ve Gaziantep’te bölgesel toplantılar yapmayı, Bodrum’da Kemik Eklem 2020 ve Saraybosna’da III. Türk Dünyası Ortopedi ve Travmatoloji Kongrelerini düzenlemeyi planlamış ve bu toplantılarla ilgili duyuruları yapmıştık. Bölgesel toplantılarımızdan Çanakkale toplantısını 18 Martta ve Afyonkarahisar toplantısını 26 Ağustosta gerçekleştirdik. Ancak 2020 senesinin başından bu yana tüm dünyayı ve ülkemizi etkileyen Covid 19 pandemisi nedeniyle programımızın geri kalan kısmını maalesef gerçekleştiremedik.

Her ne kadar aşılama çalışmalarına başlanmış olsa da salgının en azından 2021’in ilk yarısında da etkili olacağı öngörülmektedir. Bu nedenle yönetim kurulumuz 2021 programını hazırlarken en azından yılın ilk yarısında planladığımız bilimsel toplantıları online olarak düzenlemeye karar vermiştir.

Aşağıda bu sene içinde yapacağımız bilimsel aktivitelerin programını sunuyoruz.

1.  Öncelikle editörlüğünü Dernek Başkanımız Prof. Dr. Vedat Şahin’in yaptığı ve yaklaşık 2 senedir üzerinde çok yoğun emek harcadığı, 444 meslektaşımızın yazımına katkı sunduğu 3 ciltten ve yaklaşık 3000 sayfadan oluşan Ortopedi ve Travmatoloji Kitabı yılın ilk yarısında okuyucu ile buluşacak.  Ülkemizde hem Ortopediyi ve hem de Travmatolojiyi içine alan ve değerli meslektaşlarımızın bilgi birikimini ve deneyimlerini paylaştığı bu çaptaki bir kitabın ülkemizde bir ilk olacağını belirtmek isteriz. Ortopedi ve Travmatoloji asistan, uzman ve akademik kariyere hazırlanan meslektaşlarımız için temel bir başvuru kaynağı olacağını düşündüğümüz bu eserin Türk Ortopedisi için hayırlı olmasını temenni ederiz.

2.    Kemik ve Eklem Cerrahisi Derneği olarak 1-4 Nisan 2021 tarihleri arasında Kemik Eklem 2021 Çevrimiçi Kongresini düzenleyeceğiz. Bu konudaki detaylara http://kemikeklem.com/cevrimici/ sitesinden ulaşabilirsiniz.

3.    Dernek olarak 2021’in ilk yarısında 5 adet çevrimiçi BÖLGESEL TOPLANTI düzenleyeceğiz. Bu toplantıların her biri bir klinik tarafından gerçekleştirilecek olup konuşmacılar o klinik içinden
olacaktır. Toplantının başında kliniğin tanıtımı yapılacaktır. Bu uygulama bir ilk olacak olup Anadolu’nun değişik yörelerindeki klinikleri geçmişten günümüze tanıma imkânı bulacağız. Bölgesel toplantı programı aşağıdadır.

·      6 Mart 2021 Çankaya Hastanesi Ortopedi Kliniği: Robotik Diz ve Kalça Cerrahisi

·      27 Mart 2021 Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi: Osteoartroza Ortopedik Yaklaşım

·      24 Nisan 2021 Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi: Proksimal Humerus Kırıkları

·      29 Mayıs 2021 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi: Vertebra ve Asetabulum Kırıklarına Yaklaşım

·      26 Haziran 2021 Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi: Pelvis Kırıklarına Yaklaşım

4.    Yine bu yılın ilk yarısında 5 meslektaşımız çevrimiçi olarak Konu 1 Konuk programında 45 dakikada bizlerle deneyimlerini paylaşacaklar. Bölgesel toplantı ve 1 Konu 1 Konuk programı aynı gün gerçekleştirilecek olup program aşağıdadır.

·      6 Mart 2021 Prof. Dr. Hakan KINIK (Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi): Kaynamamalara Tanısal Yaklaşım ve Tedavi Seçenekleri

·      27 Mart 2021 Prof. Dr. Feza KORKUSUZ (Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi): Eklem Kıkırdağı Rejenerasyonu

·      24 Nisan 2021 Dr. Ahmet Necip GÜNAYDIN (Cumhuriyet Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi): TBMM’nin Açılışının 101. Yıldönümünde Birinci Meclis Dönemi

·      29 Mayıs 2021 Doç. Dr. Mustafa ÇITAK (Helios ENDO-Klinik Hamburg, Almanya): Enfekte Protezlerde Tek Aşamalı Revizyon Uygulamaları

·      26 Haziran 2021 Prof Dr. Tahsin BEYZADEOĞLU (Haliç Üniversitesi): Diz Koruyucu Cerrahiler

5. Yılın ikinci yarısında şartların elvermesi durumunda Kemik Eklem 2021 Kongresini 13-17 Ekim 2021 tarihleri arasında Bodrum’da yapmayı planlıyoruz. Bununla ilgili duyuruları önümüzdeki günlerde paylaşacağız.

Saygılarımızla…

Kemik ve Eklem Cerrahisi Derneği

            Yönetim Kurulu

 

 

© 2017 Suit Yazılım

Bizi takip edin: